Receptai su kava
Cappuccino

35 ml espresso kavos
Pienas
Trintas šokoladas arba cinamono milteliai
Paruošimo būdas
Yra keletas būdų paruošti klasikinį kapučiną. Kapučinas gali būti juodas arba baltas. Baltas – į išplaktą pieną įpilti espresso kavą, pabarstyti šokoladu arba cinamonu. Juodas - į espresso kavą pilti išplaktą pieną (stengtis pataikyti į patį puodelio vidurį taip kad pieno puta būtų viršuje). Klasikinės kapučino proporcijos: 1/3 espresso kavos, 1/3 pieno, 1/3 pieno putos.

Cappuccino - Ramazzoti

35 ml espresso kavos
3,5 % pienas
15-20 ml likerio "Ramazzoti"
Cinamonas
Šokolado drožlės
Paruošimo būdas
Kapučino kavos puoduke paruošiame espresso kavą pilame "Ramazzoti" likerio po to įpilame suplaktą pieną. Puošiame cinamonu ir šokolado drožlėmis

Kava Machiatto

100 ml kavos
Išplaktas pienas
Paruošimo būdas
Paruošiame paprastą kavą ir į kavos puoduko vidurį įdedame šaukštelį išplakto pieno (galima dėti ir daugiau išplakto pieno, kad puta pasiektų kavos puodelio sieneles).

Latte Machiatto

35 ml espresso kavos
70 ml pieno
20 ml sirupo
Paruošimo būdas
Į pašildytą latte taurę įpilti sirupą. Pieną išplakti su kavos aparatu ir užpilti ant sirupo. Paruošti espresso kavą ir atsargiai supilti į taurę, kad išeitų sluoksniai.
Prieš geriant gėrimą reikėtų išmaišyti.
Šis gėrimas labai patinka jaunimui.

Kava Borgia

Orginalus Sicilietiškas receptas
Dvigubas espresso - 60 ml
Karštas šokoladas - 30 ml
Plakta grietinėlė
Apelsino žievelė (trinta)
Paruošimo būdas
Į kapučino puodelį supilti espresso, supilti karštą (!!!) šokoladą (galima su garu suplakti šaltą šokoladinį sirupą), papuošti plakta grietinėle (iš balionėlio), gausiai pabarstyti trintu šokoladu, papuošti trinta apelsino žievele.
Vietoje žievelės galima naudoti nuluptą apelsino skiltelę. Geriamas išmaišytas.
Tikras damų gėrimas.