Receptai su kava
Cappuccino
Cappuccino - Ramazzoti
Kava Machiatto
Latte Machiatto
Kava Borgia
35 ml espresso kavos
Pienas Trintas šokoladas arba cinamono milteliai |
|
Paruošimo būdas
Yra keletas būdų paruošti klasikinį kapučiną. Kapučinas gali būti juodas arba baltas. Baltas – į išplaktą pieną įpilti espresso kavą, pabarstyti šokoladu arba cinamonu. Juodas - į espresso kavą pilti išplaktą pieną (stengtis pataikyti į patį puodelio vidurį taip kad pieno puta būtų viršuje).
Klasikinės kapučino proporcijos: 1/3 espresso kavos, 1/3 pieno, 1/3 pieno putos.
|
Cappuccino - Ramazzoti
35 ml espresso kavos 3,5 % pienas 15-20 ml likerio "Ramazzoti" Cinamonas Šokolado drožlės |
|
Paruošimo būdas Kapučino kavos puoduke paruošiame espresso kavą pilame "Ramazzoti" likerio po to įpilame suplaktą pieną. Puošiame cinamonu ir šokolado drožlėmis |
Kava Machiatto
100 ml kavos Išplaktas pienas |
|
Paruošimo būdas Paruošiame paprastą kavą ir į kavos puoduko vidurį įdedame šaukštelį išplakto pieno (galima dėti ir daugiau išplakto pieno, kad puta pasiektų kavos puodelio sieneles). |
Latte Machiatto
35 ml espresso kavos 70 ml pieno 20 ml sirupo |
|
Paruošimo būdas Į pašildytą latte taurę įpilti sirupą. Pieną išplakti su kavos aparatu ir užpilti ant sirupo. Paruošti espresso kavą ir atsargiai supilti į taurę, kad išeitų sluoksniai. Prieš geriant gėrimą reikėtų išmaišyti. Šis gėrimas labai patinka jaunimui. |
Kava Borgia
Orginalus Sicilietiškas receptas Dvigubas espresso - 60 ml Karštas šokoladas - 30 ml Plakta grietinėlė Apelsino žievelė (trinta) |
|
Paruošimo būdas Į kapučino puodelį supilti espresso, supilti karštą (!!!) šokoladą (galima su garu suplakti šaltą šokoladinį sirupą), papuošti plakta grietinėle (iš balionėlio), gausiai pabarstyti trintu šokoladu, papuošti trinta apelsino žievele. Vietoje žievelės galima naudoti nuluptą apelsino skiltelę. Geriamas išmaišytas. Tikras damų gėrimas. |