Lapačio arbata

  Lapacho arbata turi karstelejusį - rugštoką poskonį, ruošiamas iš Lapačio medžio žievės drožlių. Medis auga Pietų Amerikoje augimo laikas apie 700 metų,o arbatos ruošimo receptūra buvo žinoma dar inkams, kurie ši medį vadino "gyvybės medžiu" ir jo žieve gydydavo tokias ligas, kaip vidurių užkietėjimas, vėžys, diabetas, artritas, mažakraujystė, astma, impotencija, plaukų slinkimas ir t.t Lapacho arbata yra stiprus tonikas, kraujo ir ląstelių regeneratorius.Turi raminančių, skausmą malšinančių antiseptinių, antivirusinių savybių. Šioje arbatoje gausu geležies, kalio, kalcio. Kofeino arbatoje nėra.

VANILINĖ ARBATA
Sudėtis: Lapacho arbata, Bourbon vanilės gabalėliai, kvapai. Kiekviename regione arbata ruošiama skirtingu būdu, labiausia paplitęs 2 valgomieji šaukštai arbatos užpilti 1 l. verdančio vandens ir virti 5-10 min. ant silpnos ugnies, nuimti nuo ugnies ir palaikyti 20-30min galima gerti ir šaltą, likusia laikyti šaldytuve iki 2 parų. Tinka su vaniliniu cukrumi arba medumi.